Від руйнування до творення

Природним бажанням народів є прагненняжити в мирі та гармонії один з одним. Якщокраїни, нації та релігійнігромадихочутьматихороші й добрівідносини з іншимикраїнами, народами, громадами та різнимиконфесіями, то вони повинніпокладатися на діалог і співпрацю. Сучаснийсвітнепорозумінь, агресії, неперевіреноїінформаціїперешкоджає мирному гармонійномужиттюлюдини в суспільстві та породжуєнеобхідністьвміннявирішуватиконфлікти і допомагатиіншим. Ми сьогоднізіткнулися з проблемою міграції, внутрішньогопереселення. Цепоглиблює проблему щодовзаєморозуміння, відкритогодіалогу, співпраці. Відкритимсьогодні є питання про гармонійнеспільнепроживання великих етнічних та релігійнихкультурнихспільнот. Особливо це актуально для нашоїкраїни, де історичноспівіснувалирізні народи, культури та релігії.Вирішення цих питань були темами засідань євроклубу «Глобус» Цукрозаводського НВК.

Наш євроклуб - активний учасник Ради Євроклубів Кіровоградщини. З великим ентузіазмом члени євроклубу включилися в реалізацію проекту «Відруйнування до творення. Шляхи примирення в українськомусуспільстві», «Урегулюванняконфліктнихситуацій у молодіжномусередовищі. Мова «без насилля», щореалізувався вКіровоградськійобластіІнститутом з міжнародногоспівробітництва «АсоціацієюнароднихуніверситетівНімеччини - DVV International», Інформаційно-дослідницьким центром «Інтеграція та розвиток», ГО «Молодіжнегромадськеоб'єднання «Центр», за підтримкиМіністерствазакордонних справ Німеччини .Цей проект відбувався 15 вересня – 30 листопада 2015 року.Допомагав у розвитку проекту Департамент освіти і наукиКіровоградськоїоблдержадміністрації та партнери проекту: Кіровоградськийобласний центр дитячої та юнацькоїтворчості, управліннякомунікацій з громадськістю, управліннямолоді та спортуКіровоградськоїоблдержадміністрації, Громадська Рада при Кіровоградськійоблдержадміністрації, Корпус Миру США в Україні.

Була створена платформа для розвиткудіалогу і взаєморозуміння. Перший етап проекту - серія тренінгів «Запобігання конфліктних ситуацій у молодіжному середовищі», у якому взяли участь 70 учасників серед яких керівник євроклубу «Глобус» Н. І. Руденко та президент Катерина Кудлай. Результатом навчання -проведення учасниками тренінгу на тему проекту тренінгів, круглих столів у своєму навчальному закладі та під час зустрічі Ради Євроклубів Олександрійського району.

Під час другого етапу проекту була можливість висловити своє бачення взаєморозуміння, діалогу, толерантності ,взявши участь у творчому конкурсі соціальних відеороликів «Відверто про головне».Робота над відеороліком зуміла об’єднати учнів з різними етнічними та соціальними проблемами.Для спілкування молодь використовуваласоціальну платформу Facebook, а саместорінку проекту «Урегулирование конфликтніх ситуаций в молодежном обществе» .

Наступними етапами проекту є створення буклету «Знай свої права. Знай свої можливості» над яким працювали тренери проекту. 26 листопада відбувся фестиваль «Міжкультурний діалог як основа взаєморозуміння»,на якому наш «Глобус» представляла Лаврівська Валерія.Ми отримали сертифікат,якийпідтверджує,щоєвроклуб «Глобус» є активним учасником міжнародного проекту.Уфестивалі приймали участьучасники проекту, молодь-переселенці з Донецької та Луганської областей, національні об’єднання, які є активними учасниками життя нашої громади.

27 листопада Н.Руденко та В. Лаврівська були запрошені на круглий стіл за підсумками проекту «Формування діалогу як шлях громадянської активності молоді та взаєморозуміння у суспільстві» Були обговорені такі теми, як «Взаємодія органів державної влади змолодіжними громадянськими ініціативами» , «Громадянська активність молоді як рушійна сила на шляху взаєморозуміння у суспільстві» та «Участь дітей і молоді у демократичному перетворенні місцевих рад.

Євроклуб висловлює подяку ОленіАрутюнян - Керівнику проекту, заступнику голови ГО «МГО «Центр», голові Ради євроклубів Кіровоградщини, методисту Кіровоградського обласного ЦДЮТза гарну організацію проекту.

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 165

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.