Грудень крокує – свята дарує

Грудень крокує – свята дарує

В народі говорять: «Зима прийшла празників привела». І дійсно: взимку щодня – свято. І в нашій школі ми мандрували грудневими святами, відтворюючи деякі українські народні традиції та обряди. Перше свято, яке до нас завітало – це свято великомучениці Катерини. Учні 6,7, 10 класів разом з керівником театрального гуртка Нечепоренко З. О. дали нам можливість відчути атмосферу цього народного свята, побувати на справжньому ворожінні дівочої долі.

Руденко Наталія Іванівна розповіла про неповторне парубоче свято Андрія, про ритуальне кусання калити-обрядового коржа.

У народі до наступного свята ставилися з особливою повагою – це свято Святого Миколая. І в нашій школі ми теж приділяємо особливу увагу даному святу. Педагог-організатор Демидова Н.С. розробила театральне дійство разом з учнями 1 класу(Лисенко С.,Нікітенко М.),2 класу(Лавриненко М.), 3 класу(Засядько Д.),5 класу (Кочин А., Зуєнко Я.,Корнієнко В.,Колтак В., Власенко І.), 6 класу(Куба Х.), 9 класу(Дуднік Я.). Учні всієї школи разом заспівали пісню «Ой, хто Миколая любить» під керівництвом музичного керівника Михайлової О.С. На святі були присутні почесні гості Настоятель Свято-Георгієвського Храму-отець Євгеній та Голова Приютівської селищної ради Лисенко Вікторія Анатоліївна. В кінці свята класні керівники та батьківський комітет організували для своїх учнів солодкі подарунки.

Наслідуймо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення,Любові до Ближніх!

ФОТОЗВІТ

Кiлькiсть переглядiв: 205

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.